★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
  • 0
  • 0

Wasvoorschriften

Als je kleding bij Siga Mode koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit. Om de kleding langer mooi te houden hebben we enkele handige tips voor je. Allereerst is wassen in de machine een veilige methode en heeft onze voorkeur.

Wij adviseren het volgende goed door te nemen:

  • Sorteer kleding zorgvuldig afhankelijk van stofkwaliteit en waslabel.
  • Niet alleen jeans, maar ook alle andere kleding kan het best binnenstebuiten gewassen en gestreken worden. Hiermee voorkom je vale strepen.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.
  • Stel de wasmachine in op het geschikte wasprogramma.
  • Leeg de zakken!
  • Het kan soms verleidelijk zijn om de wasmachine te overladen, maar dit leidt enkel tot problemen. De was kan namelijk niet naar behoren ronddraaien in de trommel en wordt daardoor minder goed schoon. Daarnaast kunnen de poeders niet naar behoren oplossen , waardoor er meer kans is op poederresidu, vlekken en verminderde was prestaties.
  • Zodra de was klaar is, kleding met twee kleuren zo snel mogelijk uit de wasmachine verwijderen. Dit voorkomt afgeven.
  • Let er ook op, dat tijdens het drogen van de was in een droger de kleding goed kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatie gat van de droger verstopt raakt, kan de kleding warmteschade oplopen.

 

Hieronder vind je uitleg over alle symbolen

wassymbolen

 

Tips voor het verwijderen van vlekken

Bloedvlekken
De kleding even in melk met water leggen (half om half), daarna gewoon wassen in de machine.

Roestvlekken
Rondom de drukknoopjes vormen zich wel eens roestvlekjes. Deze kun je verwijderen met roestverwijderaar, verkrijgbaar bij een drogist.

Kauwgom
Probeer de kauwgom te verharden door bevriezen. Leg daarom een zakje ijsklontjes op de vlek. Bij kauwgomvlekken op textiel kan men het stuk textiel een nacht in de diepvriezer leggen. Na verharding zoveel mogelijk afkrabben.

Rode wijn
De vlek zoveel mogelijk absorberen. Dan deppen met azijn. Of anders, eerst de rode wijnvlek rijkelijk met zout bestrooien. Achteraf kan de vlek verder worden behandeld met azijn. De resten worden gebleekt met bleekmiddel.

Een snelle manier om, tijdens een avondje uit, de inwerking van rode wijnvlekken op een kledingstuk te neutraliseren, is deppen met witte wijn. Thuisgekomen kan de stof na behandeld worden door de vlek te bewerken met een bleekmiddel.

Viltstift
Een schone, witte doek met water bevochtigen en daarmee de vlek zoveel mogelijk deppen. Dan inwrijven met ossengalzeep en naspoelen. Eventuele resten behandelen met een bleekmiddel.