★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
  • 0
  • 0

Sustainable Fashion

Karma is een bitch! We leven in een tijd waarin het gevolg van onze levensstijl heel goed zichtbaar is geworden. De toekomst hangt af van onze keuzes. ‘SUSTAINABLE FASHION‘. De natuur en Moeder Aarde schreeuwen om veranderingen. Duurzame materialen – duurzame keuzes.

Eeuwige liefde in jouw kledingkast.
We kennen vandaag de dag bijna alleen maar excessieve consumptie. Fast fashion is als een flirt – makkelijk, snel en leuk maar zonder een diepere mening. Style is aan de andere hand de echte levenslange liefde met jouw garderobe en persoonlijke style.

ESSENTIALS want… Style is altijd in de mode!
De items waar jij keer op keer naar teruggrijpt – de items welke jouw het meest zelfverzekerd maken – de items welke altijd jouw altijd rennen in een what-to-wear crisis. Makkelijk, cool en vrouwelijk met een edge.

SUSTAINABLE fashion items zijn tevens een liefdevolle gedachten naar onze wereld.
Organic of sustainable kopen is niet genoeg. Niet als het gebeurd zonder gedachten en met een overconsumptie. Bij Siga hebben we een sterke focus op de gekozen materialen, gerecyclede materialen, het maakproces en long-lasting styles.

SUSTAINABLE FASHION

“Als je nooit iets hebt om aan te trekken, heb je waarschijnlijk te veel om uit te kiezen.” Dat is onze mantra, en het is in overeenstemming met veel mensen die na de pandemie nee zeggen tegen overconsumptie, nee tegen kopen om achter in de kast te bewaren of gewoon iets eenmalig te dragen. Het is duur, het is ondoordacht voor de planeet en we zijn al meer dan een jaar niet in de wacht gezet, om gewoon op play te drukken, het volume hoger te zetten en verder te gaan waar we gebleven waren.

Wij als boetiek erkennen onze verantwoordelijkheid en we proberen voortdurend ons aanbod in producten en duurzame gedachten te verbeteren.

Hieronder vind je een overzicht van de duurzamere vezels die we al gebruiken.

Better cotton initiative

Onze stoffen

ORGANISCH KATOEN & BCI KATOEN We streven ernaar om ons te concentreren op het inkopen van duurzame & sustainable items. De manier waarop we een aantal van de milieuproblemen in deze industrie proberen op te lossen is onder andere het gebruik van biologisch katoen. Biologisch katoen is een natuurlijke vezel, afkomstig van de katoenplant, geproduceerd volgens biologische landbouwnormen. BCI-katoen vermindert de milieu impact van katoenproductie en verbetert tegelijk het levensonderhoud van katoenboeren en de economische ontwikkeling van katoen producerende gebieden.
De voordelen

– 
Geen giftige chemicaliën gebruikt bij de teelt van biologisch katoen.
– Dit resulteert in een betere gezondheid voor de boeren omdat ze niet worden blootgesteld aan de giftige chemicaliën.
De armoede voor katoenboeren en arbeiders op katoenboerderijen wordt vermindert door de hogere opbrengsten.
– De landbouwmethoden ondersteunen de biodiversiteit en het gezonde ecosysteem, die de kwaliteit van de bodem verbeterd.

TENCEL MODAL De Tencel®-vezels zijn afgeleid van duurzame houtbronnen, geoogst uit gecertificeerde en gecontroleerde bronnen. Tencel®-vezels worden geproduceerd in een milleuverantwoord closed-loop productieproces op basis van solventspinning (manier van garens verkrijgen) .
De voordelen

– 
De vezels zijn afkomstig van duurzame houtbronnen.
99% van het water en de oplosmiddelen die bij de productie worden gebruikt, worden gerecycled en opnieuw gebruikt.
– De pulp wordt opgelost in een niet-toxisch organisch oplosmiddel.
-Het productieproces heeft een redelijk lage waterintensiteit en een redelijk lage energie-intensiteit.
– Het oplosmiddel wordt gerecycled in een gesloten proces wat resulteert in lage emissies.
– 95% van de gebruikte chemicaliën wordt tijdens de productie gerecycled.
– CO2-neutraal omdat het productieproces is geïntegreerd met celluloseterugwinning.

TENCEL MODAL
MERINO WOL

MERINO WOL & TENCEL ® LENZING Vormen een perfecte natuurlijke combinatie. Merino brengt zijn eigenschappen van vochtregulatie, geurcontrole en comfort. Tencel® voert vocht af, voert warmte effectief af om de temperatuur laag te houden en voelt comfortabel aan op de huid. Lenzing Tenzel® verbetert ook de merinowollust en het koele, zijdezachte handgevoel.
De voordelen
– Lichtgewicht, koel en comfortabel.
– Tencel® lenzing gemaakt van vezels van eucalyptusbomen. Deze vezels zijn volledig natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.
– Wol gemaakt van dierenwelzijn gecertificeerde boerderijen.

GERECYCLED POLYESTER Voor veel van onze sustainable fashion styles is gericht op het gebruik van gerecycled polyester. Het is een materiaal dat is gerecycled uit gebruikte materialen. De meest voorkomende bron van grondstoffen voor gerecycled polyester zijn oude PET-flessen en grondstofafval uit de industrie.
De voordelen
– 
Vermindert onze afhankelijkheid van aardolie als grondstof.
– Vereist 33% tot 53% minder energie dan nieuwe vezels.
Houdt flessen buiten.

GERECYCLED POLYESTER
Leather Working Group

LEATHER WORKING GROUP Is een multi-stakeholdergroep die zich hard maakt voor de leerindustrie. De groep werkt aan verbetering in de leerindustrie en bevordert een duurzaam milieu.
De voordelen
– Plantaardig looien ; het leer wordt gelooid met behulp van plantaardige stoffen zonder toevoeging van chroomzouten.
– Afstemming creëren op millieuprioriteiten.
– Best practices en richtlijnen geven.
– Bevordert een duurzaam milieu op leerlooierijen.
– Traceerbaarheid terug naar leerlooierijen.
– Leer getest op giftige chemicaliën.

ESSENTIALS want… Style is altijd in de mode!
De items waar jij keer op keer naar teruggrijpt – de items welke jouw het meest zelfverzekerd maken – de items welke altijd jouw altijd rennen in een what-to-wear crisis. Makkelijk, cool en vrouwelijk met een edge.

SUSTAINABLE fashion items zijn tevens een liefdevolle gedachten naar onze wereld.
Organic of sustainable fashion kopen is niet genoeg. Niet als het gebeurd zonder gedachten en met een overconsumptie. Bij Siga hebben we een sterke focus op de gekozen materialen, gerecyclede materialen, het maakproces en long-lasting styles.

Koop je kleding verstandig en was het verstandig. SUSTAINABLE fashion items zijn de echte blijvers!

We hopen dat ook jij net zo veel van de SUSTAINABLE fashion items gaat houden als wij doen.

With love,
Team Siga

Heb je vragen over onze sustainable fashion? Ons Customer Care-team staat voor je klaar.

Bel of stuur een WhatsApp bericht naar +316 83095246, of stuur een mail naar info@sigamode.nl

Let’s keep in touch!

Gaat jou hart ook sneller kloppen van de nieuwste collecties? Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwe events die Siga organiseert of waar Siga aan deelneemt? Wil jij geen actie missen en vind jij het leuk om geïnspireerd te worden door de laatste trends? Volg ons snel op Instagram of meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

Siga Fashion & Lifestyle boetiek