★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
★ KLANTENBEOORDELING MET UITSTEKEND ★ GRATIS VERZENDING BOVEN €75,- ★ VEILIG ACHTERAF BETALEN ★
 • 0
 • 0

Algemene Voorwaarden

 1. Algemeen

De volgende algemene voorwaarden gelden voor alle bestellingen die door de klant (hierna aangeduid als “je”) worden geplaatst bij Siga Mode, hierna aangeduid als “Siga Mode”, “ons” of “wij”, via de Siga Mode website, de mobiele website  of via de telefoon (gezamenlijk aangeduid als “sigamode.nl”).

Door gebruik te maken van sigamode.nl en/of door een bestelling te plaatsen, accepteer je dat je bent gebonden door de onderstaande algemene voorwaarden (de ”Voorwaarden”). Zorg dat je de voorwaarden hebt gelezen en begrepen voordat je je bestelling plaatst.

Alleen personen van 18 jaar of ouder, die niet onder curatele staan en niet in de hoedanigheid van een bedrijf handelen, met een woonadres in Nederland (met uitzondering van de BES- en ABC-eilanden) kunnen een bestelling plaatsen. Bestellingen die worden betaald met iDEAL kunnen vanaf 16 jaar worden gedaan.

Het feit dat producten of diensten op enig tijdstip op sigamode.nl worden aangeboden, biedt geen garantie dat deze producten of diensten te allen tijde verkrijgbaar zijn. We behouden ons het recht voor om producten op ieder willekeurig moment terug te trekken.

We behouden ons het recht voor om deze voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving aan jou. De versie van de voorwaarden, die geldt voor jouw bestelling, is de versie die te vinden is op sigamode.nl ten tijde van de plaatsing van je bestelling.

Siga Mode wil je de best mogelijke online ervaring bieden. Om dit mogelijk te maken moeten we ervoor zorgen dat onze diensten naadloos verlopen. Je begrijpt en gaat ermee akkoord (i) geen mededelingen of content die schadelijk kunnen zijn of een negatieve invloed hebben op onze bedrijven, producten of diensten te posten, verzenden, herdistribueren, uploaden, of promoten; (ii) niet te handelen op een wijze die of geen apparaat te gebruiken dat andere gebruikers beperkt, schaadt, hindert of remt in het gebruiken of genieten van de website, of de veiligheid van de website beïnvloedt, of (iii) geen apparaat te gebruiken of proberen een motor, software, hulpmiddel, agent of ander apparaat of mechanisme te gebruiken (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, spiders, bots, crawlers, avatars of intelligente agents) om te navigeren en zoeken in de website, of om de inhoud van de website te kopiëren. We behouden ons het recht voor om toegang tot de site onmiddellijk te blokkeren en de account te sluiten van gebruikers die deze bepaling of enige andere bepaling in deze algemene voorwaarden schenden.

 1. Prijzen en verzendkosten
  De prijzen die zijn vermeld op sigamode.nl zijn inclusief de wettelijke BTW, maar exclusief de verzendkosten. Druk-, zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

De verzendkosten zijn voor alle bestellingen hetzelfde, ongeacht de omvang en het gewicht van je bestelling. De kosten voor iedere verzendoptie worden duidelijk vermeld tijdens het bestelproces. Onze standaard verzendkosten bedragen € 4,00. Prijzen in de winkel, catalogus en online kunnen variëren.

 1. Bestelling/contractafsluiting
  Je kunt bestellen via sigamode.nl . Ga voor meer informatie naar onze contactpagina.

Indien je je e-mailadres hebt geregistreerd, ontvang je na het plaatsen van een bestelling een bevestiging per e-mail. Als we je bestelling onverhoopt niet kunnen leveren, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Mocht de bestelling al zijn betaald, dan proberen we de betaling via de door jou gebruikte betaalmethode terug te storten. Indien de terugbetaling op een andere manier gedaan moet worden, zal Siga Mode je hiervan op de hoogte stellen en je vragen om contact op te nemen met de klantenservice die de terugbetaling zal afhandelen.

 1. Levering
  Siga Mode gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de registratie en verwerking van bestellingen en streeft ernaar om je bestellingen af te leveren op een woonadres of ophaalpunt in Nederland, overeenkomstig de door jou gekozen leveringswijze.

Siga Mode streeft ernaar om bestellingen zo snel mogelijk en op volgorde van binnenkomst af te handelen. We streven ernaar om binnen 2 tot 3 dagen na bevestiging van een bestelling te leveren, tenzij anders overeengekomen. Hoewel we ernaar streven om binnen de gestelde termijn te leveren, kan vertraging ontstaan door onverwachte gebeurtenissen. Mocht de levering onverhoopt niet binnen 30 dagen plaatsvinden, dan kun je de bestelling annuleren.

Ga voor ons volledige leveringsbeleid naar de pagina Verzenden.

Als je bestelling niet op de geplande datum aankomt, neem dan contact op met de klantenservice.

 1. Herroepen van een bestelling
  Je kunt je bestelling annuleren of retourneren vanaf de datum waarop je de bestelling hebt geplaatst tot 14 dagen na ontvangst van de bestelde artikelen. Dag 1 is de dag waarop u het pakket ontvangt, en op dag 14 moet het pakket bij ons afgeleverd zijn. Als de artikelen aan jou in rekening zijn gebracht, ontvang je het bedrag inclusief de standaard verzendkosten terug, mits hiervan sprake is. Mocht je bepaalde artikelen willen behouden en slechts een deel van de bestelling willen annuleren, dan worden de verzendkosten niet vergoed. Wanneer het retourbedrag lager is als €75,- worden de verzendkosten verrekend. Ga voor ons volledige retourbeleid naar de pagina Retour.

Als u uw bestelling wilt annuleren of retourneren, meldt dit ons schriftelijk, bij voorkeur met het voorgedrukte retoursformulier in uw pakket aan info@sigamode.nl . Retourneer de artikelen zoals hieronder vermeld in paragraaf 6 (Retourzendingen), binnen een termijn van 14 dagen zoals hierboven vermeld in paragraaf 5.1. We zullen proberen om het geld zo snel mogelijk en op dezelfde wijze als waarop je hebt betaald terug te storten, uiterlijk 14 dagen na ontvangst van je annulering, op voorwaarde dat we de artikelen, of een bewijs dat de artikelen zijn teruggezonden hebben ontvangen. Er kan een andere betaalwijze worden gebruikt voor de terugbetaling als je hiervoor toestemming geeft. Dit zal hoe dan ook geen extra kosten met zich meebrengen.

Als een ontvangen artikel defect is, stel Siga Mode hiervan dan onmiddellijk op de hoogte en stuur het artikel terug zoals uiteengezet in paragraaf 6 (Retourzendingen) hieronder. Alle producten die als defect worden aangemeld, worden door Siga Mode volledig vergoed.

 1. Retourzendingen
  Siga Mode garandeert een volledige vergoeding, van teruggezonden artikelen op grond van paragraaf 5 (Herroepen van een bestelling), op voorwaarde dat alle artikelen worden teruggezonden in dezelfde staat als waarin zij verkeerden bij ontvangst. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen (anders dan het passen van het artikel) mogen zijn en dat etiketten of prijskaartjes niet zijn verwijderd.

Het retoursformulier kun je gebruiken als je artikelen terug wilt sturen. Meer informatie over onze retoursprocedure vindt je op het retoursformulier en in ons Retourbeleid.

Je kunt artikelen altijd binnen 14 dagen retourneren, in een Siga Mode winkel. Retourneren in de winkel is gratis. Om je online aankoop in de winkel te retourneren, moet je je afleveringsbewijs en het artikel dat je wilt retourneren meenemen naar de winkel. De terugbetaling wordt uitgevoerd via dezelfde betaalwijze die je hebt gebruikt voor je aankoop. Je kunt je terugbetalingen ook gebruiken om artikelen te ruilen of om nieuwe aankopen te doen in de winkel, maar alleen als je betaald hebt via iDeal, een creditcard, Giftcard of Giftcard in combinatie met een andere betaalwijze.

Verzendkosten worden terugbetaald wanneer je de volledige bestelling retourneert. Het kan tot 14 dagen duren voordat de terugbetaling is verwerkt

Voordat we je het artikel verzenden word deze gecontroleerd op beschadigingen of onvolledigheid, ze worden dus alleen verzonden wanneer ze 100% in orde zijn. Om hier geen misverstanden over te krijgen maken wij foto’s van het bestelde product, met de contactgegevens. Deze kunnen wij gebruiken tijdens een misverstand bij een retour. 

Geweigerde retourneringen

Wanneer u het artikel te laat retourneert aan Siga Mode, of uw retour om andere redenen geweigerd wordt, zult u een mail ontvangen met de afwijzing van uw retour. In deze mail vind u een betaallink voor de verzendkosten. Wanneer u de verzendkosten heeft voldaan zal Siga Mode uw retour naar u verzenden. Tot die tijd houd Siga Mode het pakket voor u in bewaring.
Wanneer u de betaallink niet voldoet zult u een herinneringsmail ontvangen. Siga Mode houdt het pakket voor u 100 dagen in bewaring en schenkt het hierna aan een goed doel.

 1. Betaalwijzen
  Je kunt je artikelen op meerdere hieronder aangegeven wijzen betalen.

Creditcard of betaalpas
Je kunt je betaalgegevens bij bestelling invullen en gebruikmaken van een geldige creditcard of betaalpas (met VISA of Mastercardlogo). Het betreffende bedrag wordt onmiddellijk gereserveerd op je creditcard/betaalpas en pas afgeschreven nadat de goederen zijn verzonden. Siga Mode behoudt zich het recht voor om de geldigheid van de creditcard/betaalpas te controleren, alsook de kredietlimiet in relatie tot het bestelbedrag en of de adresgegevens van de koper juist zijn. Op grond van deze controles kunnen we een bestelling weigeren.

iDEAL
Tijdens het bestelproces wordt je doorverwezen naar je bank om de betaling te voltooien. Je hebt de mogelijkheid om via iDeal te betalen als je gebruikt maakt van online bankieren. Je betaling wordt onmiddellijk van je rekening afgeschreven.

Klarna
Tijdens het bestelproces wordt je doorverwezen naar je bank om de betaling te voltooien. Je hebt de mogelijkheid om via Klarna achetraf te betalen. Je dient binnen 14 dagen het bedrag aan Klarna over te maken. Om u de betaalmethoden van Klarna aan te bieden, kunnen we bij het afrekenen uw persoonlijke gegevens in de vorm van contact- en bestelgegevens doorgeven aan Klarna, zodat Klarna kan beoordelen of u in aanmerking komt voor hun betaalmethoden en ze deze betaalmethoden kunnen afstemmen op jou. Uw overgedragen persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met Klarna’s eigen eigen privacyverklaring.

Riverty (achteraf betalen)
Bij Riverty bieden we alle nieuwe diensten en producten die je al kende van AfterPay. Riverty voert voor sigamode.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Wanneer je je bestelling afrondt via Riverty ontvang je van hen een digitaal betaaloverzicht en betaal je het orderbedrag aan Riverty.

Siga Mode cadeaubon
Je kunt ervoor kiezen om je hele bestelling of een deel van je bestelling op sigamode.nl te betalen met een Siga Mode Cadeaubon. Je vult dan de code op je cadeaubon in bij het afrekenen.

 1. Onze aansprakelijkheid
  Deze voorwaarden vormen geen beperking of uitsluiting van de aansprakelijkheid van Siga Mode als het gaat om zaken die wij op grond van de wet onze aansprakelijkheid niet kunnen beperken of uitsluiten.

Siga Mode aanvaardt aansprakelijkheid voor dodelijk of lichamelijk letsel veroorzaakt door onze nalatigheid of die van onze medewerkers of vertegenwoordigers. We zijn niet uit op uitsluiting van aansprakelijkheid als gevolg van misleiding door onze medewerkers of vertegenwoordigers. Bij schending van deze Voorwaarden zijn we uitsluitend aansprakelijk voor verliezen die redelijkerwijs te voorzien zijn als gevolg van een dergelijke schending.

Siga Mode is niet verantwoordelijk voor indirecte verliezen die een bijkomend effect zijn van het oorspronkelijke verlies of de oorspronkelijke schade, zoals verlies van winst of het verlies van kansen, of het niet leveren van goederen of het niet voldoen aan enige andere verplichting op grond van deze Voorwaarden, indien een dergelijk verzuim het gevolg is van gebeurtenissen die buiten onze controle liggen, inclusief, doch niet beperkt tot, brand, overstroming, storm, opstand, politieke onrust, oorlog, atoomongelukken en terroristische activiteiten.

Onze totale aansprakelijkheid jegens jou voor verliezen of schade die zijn ontstaan op grond van je bestelling op sigamode.nl is beperkt tot het totale bedrag van je bestelling.

 1. Kleuren en afmetingen
  We doen alles wat redelijkerwijs mogelijk is om de eigenschappen van onze producten, waaronder de samenstelling en de kleuren, zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De kleur die je ziet is afhankelijk van je computersysteem, en we kunnen niet garanderen dat jouw computer deze kleuren op de juiste wijze weergeeft.

De afmetingen van de items op sigamode.nl zijn uitsluitend richtwaarden. Ze zijn bedoeld om jou een idee te geven van het model of de pasvorm van dat specifieke item en bieden geen garantie voor de werkelijke afmetingen van het item dat je ontvangt. De definitieve afmetingen van een item kunnen variëren afhankelijk van het voor de productie gebruikte materiaal.

 1. Garantie
  Als de door jou gekochte artikelen gebreken vertonen, zal Siga Mode de wettelijke garantievoorschriften volledig naleven. Als je een klacht hebt naar aanleiding van overduidelijke materiaal- of fabricagefouten wat betreft door ons geleverde goederen, waaronder transportschade, dan kun je ons hiervan op de hoogte brengen door de goederen zonder oponthoud terug te sturen samen met het voorgedrukte retoursformulier.
 2. Overdracht
  Siga Mode behoudt zich het recht voor om eventuele vorderingen tot betaling [inclusief eventuele betalingstermijnen] in verband met de levering van goederen over te dragen aan of onder te brengen bij een derde.
 3. Onschendbaarheid
  Als enig onderdeel van deze Voorwaarden ongeldig of nietig wordt verklaard door een rechtbank of wetgever, blijven de overige Voorwaarden van kracht.
 4. Eigendomsrechten
  Alle intellectuele eigendomsrechten, zoals handelsmerken en auteursrechten op sigamode.nl berusten bij Siga Mode of licentiegevers. Ieder gebruik van sigamode.nl of de inhoud daarvan, inclusief het geheel of gedeeltelijk kopiëren of opslaan van dergelijke inhoud anders dan voor je eigen, persoonlijke en niet-commerciële gebruik is verboden zonder voorafgaande schriftelijk toestemming van Siga Mode.
 5. Bedrijfsinformatie
  Siga Mode

Siga Mode
Dorpsstraat 25
5758AM Neerkant

Kamer van Koophandel nummer: 17186509
BTW-nr.: NL001891264B63